Slavimo život

Zato što je život, u svojoj srži, slavlje - bilo stvaranje novih sećanja ili uživanje u trenucima iz prošlosti.
Već 125 godina prepoznajemo život kao najdragoceniji poklon

Svaki trenutak se računa: veliki i mali, neočekivan ili planiran. Iznenađujući, emotivan - čak i opasan. Život je skup različitih vrsta pojedinačnih trenutaka. Kao trenutak kada se razočaranje stavi u perspektivu. Ili trenutak kada nešto učinimo poslednji put. Trenutak kada dopustimo sebi da zastanemo i jednostavno osluškujemo.

Živimo u svetu koji se menja brže nego ikad, i nisu svi trenuci oni koje bismo želeli da ponovo proživaljavamo. Ali, oni su naši – i to je ono što svaki od njih čini neprocenljivim.

Živeti na ivici

Čini se da postoji urođena želja čoveka da tokom života pomera granice. U samo 125 godina, prosečni životni vek se više nego udvostručio. To je bilo moguće samo zahvaljujući naučnoj znatiželji i inovativnosti.

Ali duži život nije nužno bolji. Uz naučni napredak, dolazi i odgovornost da osiguramo da je budućnost vredna življenja.

 

Osoba rođena 1896
Globalni očekivani životni vek 32 godine1

Osoba rođena 2021
Globalni očekivani životni vek 82 godine2

Bolja budućnost

Kao porodična firma koja posluje u oblasti zdravstva već pet generacija, dugoročna misija kompanije Roche je uvek bila ostaviti svet boljim nego što je bio ranije.

Nakon 125 godina, Roche sada zapošljava preko 100.000 ljudi u više od 100 zemalja.

Šta nam brojevi govore?

Svake godine u istraživanje i razvoj uložimo više od bilo koje druge zdravstvene kompanije, ostajući fokusirani na unapređenje medicinske nege koja menja živote ljudi.

Stvaramo nove trenutke

Ali, ne radi se samo o brojevima.

Radi se o trenucima.

Više dana, meseci, godina života. Više trenutaka za pamćenje. Više nada i snova koji će inspirisati budućnost. Više razloga za slavlje. Zato što je život, u svojoj srži, slavlje - bilo stvaranje novih sećanja ili uživanje u trenucima iz prošlosti.

 

Ovo je bila pokretačka snaga onoga što radimo već 125 godina, i ono što nas gura napred i ka narednih 125 godina. 

M-BA-00000370

Reference

  1. Roser, Max et al. Life Expectancy. [Internet; 2013] Published online atDostupno na:

  2. UNICEF. New Year’s Babies: Over 370,000 children will be born worldwide on New Year’s Day. [Internet: 2021 Jan] Dostupno na: https://www.unicef.org/press-releases/new-years-babies-over-370000-childr

  3. Roche Annual Report 2021. [Internet; cited 2021 Jan]. Dostupno na: https://www.roche.com/dam/jcr:4c76f641-c532-4b67-98c4-871f909ebd43/en/ar20e.pdf

KontaktOko svetalinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeO kompaniji RocheFokusna područjaKarijeraMedijiPričePolitika privatnostiPravna izjavaIzjava o zaštiti privatnostiPolitika kolačića