Ova internet stranica je vlasništvo i predmet upravljanja Roche d.o.o. Beograd („Roche“). Roche može ažurirati ovo obaveštenje u bilo koje vreme objavljivanjem promena na ovoj stranici. Povremeno bi trebalo da posećujete ovu stranicu da biste pregledali ova ažuriranja.

Kolačići vas čuvaju od problema ponovnog unošenja određene informacije u nekim delovima registracije, pomažu da vam se dostave informacije specifične za sadržaj i prate koji delovi internet stranice su najpopularniji. „Kolačić“ je zapravo datoteka koju naš internet server ili internet server jednog od naših pružaoca usluga ili drugih partnera može poslati na vaš računar kada pristupite nekoj od naših internet stranica. Ova datoteka se zatim čuva na vašem računaru.

Kolačići mogu dobiti informacije kojima se identifikuje vaš računar ili pretraživač, uključujući ID uređaja, vašu IP adresu i/ili ID oglasa, kao i informacije koje se odnose na vašu istoriju pretraživanja. Informacije koje dobijemo upotrebom kolačića mogu se kombinovati sa drugim ličnim podacima koji se odnose na vas.

Naša internet stranica može da koristi sledeće vrste kolačića i tehnologija praćenja, za sledeće svrhe:

  • Strogo neophodni kolačići. Strogo potrebni kolačići su potrebni da bi internet stranica funkcionisala i ne može se isključiti u našim sistemima. Ovi kolačići se obično postavljaju samo kao odgovor na radnje koje ste vi izvršili prilikom zahtevanja usluge, poput podešavanja postavki privatnosti, prijavljivanja ili ispunjavanja obrazaca. Možete da podesite svoj pretraživač da blokira ili da vas upozorava na ove kolačiće, ali blokiranjem ovih kolačića sprečiće se rad internet stranice. Ovi kolačići obično ne čuvaju lične podatke.

  • Funkcionalni kolačići. Funkcionalni kolačići omogućavaju našim internet stranicama da pružaju poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Mogu biti podešeni s naše strane ili od strane drugog pružaoca usluga čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako odbacite ove kolačiće, neki ili svi ovi servisi možda neće pravilno funkcionisati.

  • Performans kolačići. Performans kolačići omogućavaju nam brojanje poseta i izvora prometa kako bismo mogli da izmerimo i poboljšamo rad naše internet stranice. Ovi kolačići nam pomažu da razumemo kako se koriste naše internet stranice, kao na primer koje su internet stranice najviše a koje najmanje popularne i kako se ljudi kreću po internet sajtu. Informacije prikupljene u ovim kolačićima su sakupljene grupno, što znači da se ne odnose na vas lično. Odustajanje od ovih kolačića sprečiće nas da saznamo kada ste posetili našu internet stranicu i onemogućiće nam da nadgledamo rad stranice. U nekim slučajevima, ovi kolačići mogu biti poslati drugim našim pružaocima usluga kako bi nam pomogli da upravljamo ovim analitičkim podacima.

  • Kolačići društvenih medija. Kolačići društvenih medija su podešeni od strane niza različitih servisa društvenih medija koje smo dodali na internet stranicu (kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn) kako bismo vam omogućili da delite naš sadržaj sa vašim prijateljima, kolegama i mrežama. Ovi kolačići mogu pratiti naš pretraživač preko drugih internet stranica i izgrađivati profil vaših interesovanja. To može uticati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim internet stranicama koje posećujete. Ako ne dozvolite upotrebu ovih kolačića, možda nećete moći da koristite ili vidite ove alate za deljenje.

  • Kolačići targetiranja. Kolačiće targetiranja mogu da postave putem naše internet stranice naši reklamni partneri. Ove kompanije ih mogu koristiti za pravljenje profila vaših interesovanja i za prikazivanje relevantnih reklama na drugim internet stranicama. Ovi kolačići ne čuvaju direktno lične podatke, već se baziraju na jedinstvenom prepoznavanju vašeg pretraživača i internet uređaja. Ako ne dozvolite upotrebu ovih kolačića, doživećete manje ciljano oglašavanje.

  • Veb tačkica. Veb tačkica je deo softverskog koda na internet stranici ili na mejlu koja se koristi za praćenje pregledanih stranica ili otvorenih poruka. Veb tačkice govore o podacima servera internet stranice kao što su IP adresa i vrsta pretraživača na računaru posetioca. Veb tačkice mogu biti postavljene prilikom oglašavanja na internetu koje upućuje ljude na našu internet stranicu i na različite stranice našeg vebsajta. Veb tačkice pružaju nam informacije koliko se puta stranica otvara i koje informacije se koriste. Veb tačkice su poznati i kao internetske oznake, GIF-ovi sa jednim pikselom, jasni GIF-ovi i nevidljivi GIF-ovi.

Određeni internet pretraživači i drugi programi mogu se koristiti da signaliziraju vaše postavke Rocheu o tome kako ili da li mogu Roche ili neko sa strane prikupljati informacije o vašim aktivnostima na internetu. Trenutno Roche ne reaguje na takve signale.

Većina internet pretraživača omogućava vam da promenite podešavanja pretraživača kako bi vas obavestili kada dobijete kolačić, što vam omogućava da odaberete da li da prihvatite kolačiće ili da automatski odbijete sve kolačiće. Imajte na umu da to može uticati na funkcionalnost nekih delova naših internet stranica. Ako ste ranije prihvatili kolačiće, možete da koristite ista podešavanja pretraživača da odbijete te kolačiće ako se predomislite.

Pored toga, neke naše internet stranice mogu da koriste alate za analizu internet stranica drugih lica radi prikupljanja i rukovanja Kolačićima perfomansi u naše ime. Neki konkretni alati koje koristimo uključuju Adobe Analytics i Google Analytics, kao što je opisano u nastavku:

  • Adobe Analytics: Na našim internet stranicama koristimo Adobe Analytics koji sakuplja informacije preko kolačića. Ako želite da isključite upotrebu svojih podataka od strane ovih kolačića, koristite Adobe-ov alat za isključivanje, dostupan ovde:

  • Google Analytics. Naše internet stranice mogu da koriste određene funkcije za prikazivanje oglašavanja Google Analytics-a, koje prikupljaju informacije putem kolačića, uključujući ponovni marketing sa izveštajima Google Analytics-a, demografskim podacima i interesima. Ako želite da isključite upotrebu svojih podataka od strane ovih kolačića, koristite Google-ov alat za isključivanje, dostupan ovde: