Beograd, 14.decembar 2023.

PANEL DISKUSIJA: UTICAJ AI I MAŠINSKOG UČENJA NA ZDRAVSTVENI SISTEM

Moderator:

Galeb Nikačević

Učesnici:

  • dr Emilija Vuković

  • dr Jasmina Nikolić

  • dr Ognjen Milićević

Zdravstvo je jedan od najkomplikovanijih državnih sistema i često se pomoću stepena razvoja zdravstvenog sistema definiše stepen razvoja društva. Ono što je nas zainteresovalo kada smo osmišljavali Dynamo lounge panel je na koji način razvoj novih tehnologija, pogotovo artificial intelligence-AI i machine learning - ML utiču na naš zdravstveni sistem i put pacijenta.

Šta je to što razvoj novih tehnologija donosi a šta je ono što polako nestaje? Koji je način da se najbolje pripremimo i kako da sinergija čoveka i novih tehnologija bude najlakša i najprihvatljivija za nas?

Odgovore na ova pitanja potrudili smo se da dobijemo kroz panel diskusiju od stručnjaka iz različitih naučnih disciplina ali kroz prizmu zdravstvenog sistema.

Dr Emilija Vuković se pre svega fokusirala na količinu novih podataka neophodnih za razvoj AI i ML i načina na koji se ti podaci čuvaju i prezentuju, dr Jasmina Nikolić nam je dala više informacija o kulturološkom značaju ovih promena i kako one utiču na školovanje i unapređivanje trenutnih a i novih generacija a dr Ognjen Milićević je pokušao da približi koja je trenutna upotrebna vrednost kako i šta bi mogli da očekujemo od ovih tehnologija u budućnosti.

Davno su prošli dani kada je sumnja u to da li je naša budućnost tesno povezana sa razvojem tehnologije imala smisla ili utemeljenost u nečemu što bi mogli ozbiljno da uzmemo u obzir. Nove tehnologije su tu i neće nigde nestati tako da je bitno da ih što bolje razumemo, prihvatimo i učinimo delom naše svakodnevnice.

M-RS-00002967

KontaktOko svetalinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeO kompaniji RocheFokusna područjaKarijeraMedijiPričePolitika privatnostiPravna izjavaIzjava o zaštiti privatnostiPolitika kolačića