Townhall u doba epidemije

2020. godina će definitivno biti upamćena kao godina puna neizvesnosti i izazova. Sa početkom epidemije došle su i restriktivne mere koje su istog trenutka stavile na probu do tada poznate društvene postulate. Na globalnom nivou, Roche je izdao saopštenje da se rad iz kancelarije prebacuje na rad od kuće do daljnjeg. U tom trenutku niko nije mogao sa sigurnošću da kaže koliko dugo će trajati takvo stanje, kada će biti povratka na prošli način rada i možda ono najbitnije pitanje koje je sve češće moglo da se čuje, kako će izgledati svet posle kraja ove epidemije?

Ostati u kontaktu sa svojim zaposlenima u ovako kritičnim i neizvesnim vremenima za Roche  je bio imperativ. Ubrzo posle početka rada od kuće, par kolega je došlo na ideju da se krene sa jednonedeljnim virtualnim okupljanjima. U početku, glavne teme tih sastanaka su bile informacije u vezi sa zdravstvenom situacijom u državi, medicinskim otkrićima na polju COVID-19 kao i razni saveti, treninzi na mrežama koje možemo da radimo kako bismo poboljšali svoje radne veštine itd.

Kako je vreme proticalo i kako je bilo sve više jasnije da se skorašnji povratak u kancelariju ne može predvideti, sastanci su dobijali novu formu. Pored redovnih tema, odvojeno je i vreme za goste koji su uglavnom dolazili iz medicinske sfere. Uglavnom doktori, delili su svoja iskustva o načinu rada u epidemiloškoj situaciji, izazovima u svakodnevnom poslovanju, putevima pacijenata itd. Ove interakcije su omogućile kolegama iz Roche d.o.o. da steknu uvid u način rada doktora i celokupnog medicinskog osoblja tokom proteklog perioda kao i da razmene svoja iskustva sa njima.

Frekvencija ovih sastanaka u početku je bila jednom nedeljno. Kako je vreme prolazilo i ljudi se sve više navikavali na novonastalu situaciju, vitualni sastanci su počeli da se održavaju dva puta  mesečno. Gosti su i dalje deo ovih okupljanja dok kolege raznim idejama pokušavaju da menjaju agendu sastanaka kako bi svaki novi bio  interaktivniji i drugačiji od prethodnog. 

KontaktOko svetalinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeO kompaniji RocheFokusna područjaKarijeraMedijiPričePolitika privatnostiPravna izjavaIzjava o zaštiti privatnostiPolitika kolačića