Kompanije Roche i Foundation Medicine, Inc.  objavile su postizanje sporazuma o spajanju kompanija po kojem Roche otkupljuje sve akcije FMI koje do sada nije posedovao. Vrednost transakcije je 2,4 milijarde dolara a ukupna vrednost kompanije FMI iznosi 5,3 milijarde dolara.

Daniel O’Day, izvršni direktor Roche Pharmaceuticals rekao je: “Ovo je važno za našu strategiju razvoja personalizovane medicine, jer verujemo da su saznanja na molekularnom nivou i raspoloživost visokokvalitetnih genomskih profila ključni za razvoj i dostupnost novih lekova u onkologiji. Sačuvaćemo samostalnost FMI i podržavati ih u daljem razvoju. ”

Foundation Medicine, sa sedistem u Kembridžu, Masačusets, je vodeća kompanija specijalizovana za molekularne podatke. Posvećena je transformaciji lečenja karcinoma, baziranom na suštinskom razumevanju molekularnih promena tokom bolesti. FMI ima bazu genomskih profila, povezuje podatke prepoznatih molekularnih promena kod karcinoma sa odgovarajućim ciljanim terapijama, imunoterapijom i podacima iz kliničkih studija za svakog pacijenta.