Kompanija Roche preuzima Flatiron Health

Roche i Flatiron Health Inc. su potpisali konačni sporazum kojim će Roche kupiti sve akcije kompanije Flatiron Health, nakon dosadašnjeg udela u kapitalu od 12,6% . Očekuje se da će se transakcija završiti u prvoj polovini 2018.

Flatiron Health, sa sedištem u New York-u, SAD, je lider na tržištu softvera eletronskog zdravstvenog zapisa (EHR) specifičnog za onkologiju, kao i prikupljanje i analizu podataka iz svakodnevne prakse za istraživanje kancera. Sa velikom mrežom onkoloških klinika i akademskim medicinskim centrima širom SAD, Flatiron Health je stvorio tehnološku platformu dizajniranu za učenje iz iskustva u lečenju pojedinačnih pacijenta.

Daniel O"Day, CEO Roche Pharmaceuticals je rekao: "Ovo je važan korak za Roche I za nas personalizovan pristup u lecenju raka. Flatiron Health je u tehnicki u mogucnosti da analizira podatake onkoloskih istrazivanja sto je vazno za razvoj ne samo kompanije Roche, vec cele industrije. Flatiron ce u celosti sacuvati autonomiju I dalje ce pruzati usluge svim svojim postojećim i budućim partnerima."

Nat Turner, osnivač i direktor kompanije Flatiron, rekao je: "Roche nam je bio veliki partner u poslednje dve godine, i deli našu viziju izgradnje platforme za učenje u onkologiji, koja je dizajnirana da poboljša život bolesnika sa rakom. Ova važna prekretnica će nam omogućiti povećanje investicija za generisanje dokaza koji će ostati dostupni čitavoj zdravstvenoj industriji."

Medijske objave
Opširnije
Beograd, 22.02.2018

please be aware that you are leaving this website.