Roche i Flatiron Health Inc. su potpisali konačni sporazum kojim će Roche kupiti sve akcije kompanije Flatiron Health, nakon dosadašnjeg udela u kapitalu od 12,6% . Očekuje se da će se transakcija završiti u prvoj polovini 2018.

Flatiron Health, sa sedištem u New York-u, SAD, je lider na tržištu softvera eletronskog zdravstvenog zapisa (EHR) specifičnog za onkologiju, kao i prikupljanje i analizu podataka iz svakodnevne prakse za istraživanje kancera. Sa velikom mrežom onkoloških klinika i akademskim medicinskim centrima širom SAD, Flatiron Health je stvorio tehnološku platformu dizajniranu za učenje iz iskustva u lečenju pojedinačnih pacijenta.

Daniel O"Day, CEO Roche Pharmaceuticals je rekao: "Ovo je važan korak za Roche I za nas personalizovan pristup u lecenju raka. Flatiron Health je u tehnicki u mogucnosti da analizira podatake onkoloskih istrazivanja sto je vazno za razvoj ne samo kompanije Roche, vec cele industrije. Flatiron ce u celosti sacuvati autonomiju I dalje ce pruzati usluge svim svojim postojećim i budućim partnerima."

Nat Turner, osnivač i direktor kompanije Flatiron, rekao je: "Roche nam je bio veliki partner u poslednje dve godine, i deli našu viziju izgradnje platforme za učenje u onkologiji, koja je dizajnirana da poboljša život bolesnika sa rakom. Ova važna prekretnica će nam omogućiti povećanje investicija za generisanje dokaza koji će ostati dostupni čitavoj zdravstvenoj industriji."